Тимочка КрајинаЗајечарУ Салашу одржана манифестација традиционалног народног стваралаштва "Тимочко коло"

У Салашу одржана манифестација традиционалног народног стваралаштва „Тимочко коло“

У Салашу, код Зајечара, одржана је манифестација традиционалног народног стваралаштва „Тимочко коло“ у оквиру „Михољских сусрета села“, која се финансирају средствима Министарства за бригу о селу Републике Србије и Града Зајечара.

Смотру је отворио Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара.

У богатом културно- уметничком програму, учествовали су КУД-ови:: „Грљан“ из Грљана, „Дубочане“ из Дубочана, „Слога“ из Вражогрнца, „Пензионер“ из Зајечара, „Никола Пашић“ из Зајечара, „Шљивар“ из Шљивара, „Младост“ из Велике Јасикове, „Граничар“ из Халова, „Божур“ из Звездана, „Ромулијана“ из Гамзиграда, „Стојан Николић Чиле“ из Великог Извора, „Врело“ из Николичева , „Зоран Гајић“ из Рготине и ФСДР „Јовица Јоца Михаиловић“ из Зајечара.

Пре наступа фолклорних група одржана су такмичења у народном вишебоју.

У реализацији манифестације, поред Установе Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић”, учествовали су Туристичка организација града Зајечара и Месна заједница Салаш.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб