У Рогљеву одржана Радионица о подизању и промоцији стандарда у туризму у источној Србији

У Рогљеву одржана Радионица о подизању и промоцији стандарда у туризму у источној Србији

Привредна комора Србије – РПК Зајечар, у оквиру реализације пројекта „Подизање и промоција стандарда у туризму у источној Србији”, финансираног од стране Европске уније и Владе Савезне Републике Немачке, а који спроводи ГИЗ (Немачка сарадња у Србији) у оквиру пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам”, организовала је једнодневни тренинг – радионицу за пружаоце услуга у туризму са циљем подизања капацитета и отварања могућности за успостављање напреднијег нивоа услуга, као и подизање свести о одрживим пословним моделима.

Радионица је одржана у петак, у пимници газдинства Јовановић у Рогљеву, код Неготина. Радионици је присуствовало тридесетак полазника, власника сеоских туристичких газдинстава, произвођача вина…

Полазнике и предаваче поздравио је Дејан Тошић, директор Регионалне привредне коморе Зајечар.

О значају умрежавања између пружалаца услуга и произвођача у ланцу, значају успостављања новог алата у области туризма – печата квалитета и маркетингу у туризму говорили су Војислав Кумић и Драган Ђорђевић, директор тренинг компаније „Skills” и руководилац обуке.

„Skills” је основан још 1996. године и има вишегодишње искуство у спровођењу обука на тему: Развој пословања, представљање компаније у унутрашњој и спољној трговини, лидерство, продаја, корисничко искуство, маркетинг…

Учесници радионице имали прилику и да пробају специјалитете и слатке ђаконије специфичне за овај крај.

Ово је прва у низу активности у оквиру пројекта „Подизање и промоција стандарда у туризму у источној Србији”, а полазнике пројекта, између осталог очекује и студијско путовање у Словенију, где ће се српски произвођачи и пружаоци услуга у области туризма упознати и са словеначким искуствима и њиховим начином рада.