Тимочка КрајинаКњажевацУ Равни се одржава 13. „Летња школа традиционалних заната”

У Равни се одржава 13. „Летња школа традиционалних заната”

У Равни се одржава 13. „Летња школа традиционалних заната”

Тринаеста „Летња школа традиционалних заната” у Равни, код Књажевца, ове године окупила је велики број полазника који ће у наредним данима овладати вештинама грнчарства и плетења двопређних чарапа.

Своја искуства и знања полазницима преносе ментори који их кроз предавања и практични рад упознају са традиционалним техникама грнчарства, плетења и ткања. На крају, учесници „Летње школе традиционалних заната” у Равни опробаће се у дизајнирању карактеристичног музејског сувенира који представља књажевачки крај.

Летњу школу у Архео-етно парку Равна организује Завичајни музеј Књажевац уз финансијску подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Општине Књажевац.

Полазници су током трајања Летње школе смештени у Архео-етно парку Равна, а трошкове боравка, смештаја и исхране полазника покривају организатори школе.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб