У ПУ Зајечар обележен Дан Министарства унутрашњих послова, Дан полиције и слава

У ПУ Зајечар обележен Дан Министарства унутрашњих послова, Дан полиције и слава

У Полицијској управи Зајечар обележен је Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције, као и слава.

Овом приликом, положени су венци на спомен обележје испред ПУ Зајечар, које је подигнуто у част Радована Главинића (1962–1993) припадника ПИ Бољевац, Боре Стефановића (1970–1998) припадника ПИ Сокобања и Ивице Божиновића (1964–2000) припадника ПИ Књажевац, који су изгубили животе приликом извршавања задатака.

Венце и цвеће положили су представници Полицијске управе Зајечар; делегација Града Зајечара; представници полицијских станица из Књажевца, Бољевца и Сокобање; Удружење ветерана полиције, Удружење ветерана Посебних јединица полиције, представници Синдиката српске полиције и представници Независног синдиката полиције – КЦ Зајечар.

Такође, 29 полицијских службеника и ватрогасаца који су у претходној години почели да раде у ПУ Зајечар, свечано је положило заклетву.

Након тога, у присуству гостију и свештенства Епархије тимочке пререзан је славски колач.

У уторак, 25. јуна 2024. на Тргу ослобођења у Зајечару, грађанима ће бити представљена возила и опрема коју полиција и ватрогасци користе у свакодневном раду. Манифестација ће бити организована од 09:00 сати.

Дан Полиције Србије обележава се у знак сећања на 1862. годину, када су српски жандарми на Духове имали пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур-чесме и током турског бомбардовања Београда наредних дана.