У Позоришном музеју у Зајечару представљен портрет Радоша Бајића

Фото: Установа "Зоран Радмиловић" Зајечар

У оквиру циклуса „Великани српке културе“, у Позоришном музеју у Зајечару представљен је господин Радош Бајић, српски глумац, сценариста, редитељ и продуцент.

Током готово педесет година каријере одиграо је преко стотину улога на филму и телевизији, реализовао бројне ауторске пројекте и добио најзначајнија професионална и друштвена признања.

Догађаје који су обележили његов богат приватни и професионални пут сабрао је у монографији „Мој живот – моја прича“.

Публика је имала прилику да чује одломке из монографије, које је читао глумац Фуад Табучић, а о овој књизи данас је посебно говорио књижевни критичар Петар Арбутина.

Радош Бајић је, како је на идеју да изда монографију дошао након што је добио награду „Павле Вуисић“ за животно дело. Потврдио је да још увек вредно ради и ствара и да не планира да се повуче, а да га тренутно највише испуњава посао сценаристе. Најавио је и неке важне пројекте у наредном периоду, као и то да ће у некима од њих и Зајечар и његове институције културе имати значајну улогу.

Директор зајечарског позоришта Владимир Ђуричић уручио је Радошу Бајићу „Плакету за изузетан допринос српској култури“ и статуету Зорана Радмиловића, уз захвалност и речи да је свако гостовање Радоша Бајића у нашем граду „културни догађај сезоне“.