У Неготину отворена изложба радова са 27. Сабора ликовних уметника “Зајечар 2021.”

У галерији Дома културе “Стеван Мокрањац” у Неготину синоћ је отворена изложба радова са 27. Сабора ликовних уметника “Зајечар 2021.”

У неготинској галерији изложено је 15 слика и једна скулптура осморо уметника. То су: Мирољуб Сретеновић из Крагујевца, Недим Хаџи Ахметовић – Мафа и Драгољуб Фируловић-Фирул из Неготина, Дејан Трајковић из Врања, Мирко Стокић и Даница Крстић из Зајечара, Милан Радаковић из Сомбора и Рајко Р. Каришић из Београда.

„Радујем се што имамо прилику да прикажемо публици радове са ове ликовне колоније на којој су учествовали и уметници из наше општине и надам се да ћемо имати прилике и ми са нашом колонијом “Ехо музике” да гостујемо у Зајечару”, рекао је овом приликом уредник уметничког програма неготинског Дома културе магистар Милан Радосављевић.

Директорка Дома културе ”Стеван Мокрањац” Јованка Станојевић и директор зајечарског позоришта Владимир Ђуричић истакли су да ова два града треба да имају бољу сарадњу у области културе и уметности и да ће они учинити све што од њих зависи, да то остваре.

Директор Владимир Ђуричић је подсетио да је током 27 година на ликовној колонији односно Сабору ликовних уметника настало више стотина слика које данас красе просторе у многим установама и институцијама града Зајечара. Ђуричић је нагласио да је ово прва изложба радова са прошлогодишњег саборовања, ван Зајечара и да је планирано да убудуће слике буду изложене најпре у свим градовима из којих су уметници, а затим и у целој Србији.

Изложба се може разледати нередне две недеље.