Тимочка КрајинаЗајечарУ Лубници одржана манифестација „Дан рудара”

У Лубници одржана манифестација „Дан рудара”

У Лубници одржана манифестација „Дан рудара”

У Лубници код Зајечара синоћ је одржана веома успешна манифестација „Дан рудара”, јер је синоним за рудник „Лубница”, а јуче је широм Србије обележен 6. август – Дан рудара.

На почетку манифестације одата је пошта рударима рудника „Лубница” Љубиши Босиљковићу и Дејану Крајњановићу, који су настрадали у несрећи 13. октобра прошле године. Након тога технички директор рудника „Лубница” Милош Пејић уручио је сатове некадашњим радницима који су ове године отишли у пензију. Уручене су и награде победницима спортских такмичења.

Али Лубница није богата само рудом. Њено богатство су и вредни пољопривредни произвођачи и добри домаћини. Заједничко и велико богатство је да су сви они чувари традиције што су и показали на овој манифестацији изворног народног стваралаштва.

У присуству изузетно великог броја посетилаца у програму је учествовало чак 11 културно-уметничких друштава са територије града Зајечара из: Лубнице, Гамзиграда, Рготине, Дубочана, Звездана, Грљана, Градскова, Шљивара, Халова, као и „Пензионер” и „Никола Пашић” из Зајечара.

Организатор и покровитељ манифестације је Град Зајечар, а у реализацији су, поред Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”, учествовали Туристичка организација града Зајечара, Рудник „Лубница” и Месна заједница Лубница.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб