У Градској управи Зајечар представљен Нацрт Локалног антикорупцијског плана

Округли сто о Нацрту Локалног антикорупцијског плана града Зајечара

У малој сали Градске управе Зајечар, одржан је Округли сто о Нацрту Локалног антикорупцијског плана града Зајечара.

Округли сто о Нацрту Локалног антикорупцијског плана града Зајечара

Том приликом, представљен је Нацрт Локалног антикорупцијског плана града Зајечара и најављени су даљи кораци — доношење плана и формирање радног тела која ће пратити његово спровођење.

Округли сто о Нацрту Локалног антикорупцијског плана града Зајечара

„Цео поступак израде Нацрта Локалног антикорупцијског плана трајао је четири месеца и кроз њега смо дефинисали све оно што је било битно да би се исти усвојио. Након завршеног Округлог стола, ова одлука иде на Градско веће, а уколико Градско веће усвоји, одлука иде на скупштинско разматрање. Након тога, Локални антикорупцијски план града Зајечара ступа на снагу и важи четири године. У том временском периоду надлежна одељења и одговорна лица морала би да донесу и одређење одлуке на основу којих ће Локални антикорупцијски план у Зајечару моћи да се спроводи. Суштина плана је спречавање свих врста злоупотреба и транспарентност у односу на све радње које предузимају органи локалне самоуправе. Надам се да ће овај нови Антикорупцијски план бити акт који ће заиста регулисати и контролисати рад Градске управе и њених служби”, истакла је Марина Милић, заменица градоначелника Зајечара.

Марина Милић — заменица градоначелника Зајечара

Сврха овог документа требало би да град Зајечар учини отпорним на коруптивне ризике који постоје у оквиру у ком граду остварује своје надлежности, односно да у перспективи утиче на смањење корупције.