Тимочка КрајинаБорУ Брестовцу одржан “Трећи Етно Исток фестивал”

У Брестовцу одржан “Трећи Етно Исток фестивал”

Фото: Град Бор

У Брестовцу, код Бора, одржан је “Трећи Етно Исток фестивал”, манифестација која је окупила љубитеље традиционалне песме и игре.

Гости фестивала из Румуније, као и из Тополнице, Неготина и Суботице придружили су се богатом програму, који је обухватио наступе певачких група, соло извођача и фолклорних ансамбала.

Фестивал је свечано отворио градоначелник Бора Александар Миликић, нагласивши значај очувања културног наслеђа овог краја.

Поред богатог музичког програма, одржан је спортски вишебој, као и такмичење у гастрономији, где су посетиоци имали прилику да пробају традиционална јела припремљена на аутентичан начин.

Изворност је била у првом плану, што је допринело јединственој атмосфери и значају фестивала за очување традиције влашког краја. Фестивал је успешно спојио прошлост и садашњост, доносећи дух традиције у савремени свет.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб