У Бору одржан 10. Међународни Копер куп: Пливачки клуб „Бор“ заузео осмо место у укупном пласману

Фото: Град Бор

Пливачки клуб „Бор“ заузео је осмо место у укупном пласману на 10. Међународном Копер купу, који је одржан у Спортском центру „Бобана Момчиловић Величковић“ у Бору.

На 10. Међународном Копер купу Бор, прво место заузео је Пливачки клуб „Свети Никола“ из Ниша, друго место и сребрну медаљу кући је однео Пливачки клуб „Напредак“ из Крушевца и ништа мање важно треће место припало је Пливачком клубу „Пантареј“ из Београда.

Подељене су медаље за све оне који су успели да освоје једно од три места у тркама на 50 и 100 метара у свим дисциплинама, краул, леђно, делфин и прсно. Свакако једна од најтежих је микс дисциплина, пливање на 200 метара у којој су се опробали само они старији искусни пливачи. Оно што је најзанимљивије за све пливаче је штафета, ниједно такмичење не би могло да се организује, а да се деца не опробају у групном пливању које им је најдраже, напомињу организатори.

На овогодишњем такмичењу, учествовало је 250 пливача из 19 клубова. Ове године учешће су узела и два пливачка клуба из Бугарске.

Дејан Дуловић, члан Градског већа у Бору, отворио је 10. Међународни Копер куп и том приликом се, у име града Бора, захвалио Пливачком савезу Србије што је у свој званични календар такмичења уврстио 10. по реду Копер куп Бор.

„Максимално смо се трудили, почев од Пливачког клуба ‘Бор’, затим Установе Спортски центар ‘Бобана Момчиловић Величковић’ да будемо добри домаћини и организатори, да оправдамо поверење које нам је указано и да свих 250 такмичара понесе лепе утиске из Бора без обзира на резултат“, додао је Дуловић.