Топлотни удар: Понегде и до 40 степени

Град Бор – Девојке шетају

У Србији веома топло, спарно и претежно сунчано време. Током јутра у Бачкој променљиво облачно, понегде са слабом кишом. Од поднева на северу и западу, а после подне и увече и у осталим крајевима локални пљускови са грмљавином. На подручју Војводине и западне Србије могуће грмљавинске непогоде. Дуваће слаб променљив ветар. У кошавском подручју умерен, а на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и јак југоисточни. Најнижа температура од 14 до 20 степени, а највиша од 31 до 40 степени.

У Зајечару сунчано и веома топло. Минимална температура 19, максимална дневна до 37 степени. Дуваће слаб ветар, источног правца. Сутра сунчано. Најнижа температура 15, највиша око 37 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике ће бити неповољне за срчане болеснике, као и за особе са психичким тегобама.

Посебан опрез се саветује астматичарима.

Метеоропатске реакције су могуће у виду болова у мишићима, главобоље и раздражљивости.

У саобраћају је неопходна максимална концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • До 31. августа 2024. године изводиће се радови на поправци моста преко реке Црни Тимок, на државном путу II А реда број 165, деоница: Зајечар – Звездан. За време извођења радова саобраћај ће се преко моста одвијати једном саобраћајном траком, наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафорске сигнализације. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Од 3. јуна до 31. јула 2024. године изводиће се радови на поправци моста преко Топле реке, на државном путу II А реда број 165, Заграђе – Милошева Кула (на км 33+859). Током извођења радова, саобраћај ће се на мосту одвијати једном саобраћајном траком, наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • До 13. септембра 2024. године, изводиће се радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Прешеву на излазу 30 минута. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 300 минута.