Топло за овај период године и сунчано

Град Бор – Људи шетају

У Србији претежно сунчано и веома топло за овај период године. По котлинама и долинама река југозападне и јужне Србије биће ујутро краткотрајне магле. На северу Војводине увече се очекује наоблачење, местимично с кишом и локалним пљусковима, које ће се током ноћи проширити на остале пределе северне и западне Србије, уз скретање ветра на северозападни правац и пад температуре. Дуваће слаб до умерен јужни и југоисточни ветар који ће повремено бити јаку планинама, као и на југу Баната и у доњем Подунављу. Најнижа температура од 8 до 16, а највиша од 24 до 29 степени.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 14, максимална дневна око 28 степенi. Дуваће слаб ветар, југоизападног правца. Сутра променљиво облачно, понегде са кишом. Најнижа температура 9, највиша до 24 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед биометеоролошких прилика опрез се саветује особама са респираторним обољењима и нервно лабилним особама.

Могуће су извесне тегобе код срчаних болесника, па им се препоручује смањена физичка активност.

Од метеоропатских реакција могу се јавити нервоза и смањена радна способност.

Свим учесницима у саобраћају препоручује се додатни опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 480 минута, на Келебији 240 минута; на Шиду и Хоргошу 180 минута, на Сремској Рачи и на Богојеву 60 минута.