Топлије и сунчано, до 23 степена

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији претежно сунчано и мало топлије време. Током дана биће претежно сунчано и мало топлије. Дуваће слаб и умерен, јужни и југозападни ветар, на истоку јак северозападни. Најнижа температура од 5 до 11, а највиша од 19 до 23 степена.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 7, максимална дневна око 22 степена. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра сунчано. Најнижа температура 9, највиша до 24 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Смањење тегоба могу осетити хронични болесници, али се опрез ипак саветује особама са срчаним проблемима и астматичарима.

Могући су реуматски болови и главобоља.

Због веће разлике између јутарње и максималне дневне температуре ваздуха неопходно је слојевито одевање.

Свим учесницима у саобраћају се саветује додатна пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 240 минута.