ТОЦ прославио 20 година постојања

Асоцијација за развој одрживих заједница – ТОЦ обележио је 20 година постојања у „Простору за ПОМАК“ панелом „Омладинска политика у служби младих“.

Под називом Тимочки Омладински Центар – ТОЦ основан је 2004. године.

„Први пројекти су стигли 2007. године, а тада смо били у разним државним телима, разним управним одборима, иницирали смо и водили смо процес формирања и КОМС-а (Кровне организације младих Србије) и НАПОР-а (Национална асоцијација практичара/ки омладинског рада). Учествовали смо у развоју и других мрежа, НКД-а (Национална коалиција за децентрализацију)“, поручио је Горан Радисављевић, директор ТОЦ-а.

На панелу су учествовали и: Милица Борјанић – генерална секретарка КОМС-а; Вукашин Гроздановић – директор ОПЕНС-а и Данијела Степановић – програмска менаџерка НКД-а.

ТОЦ ће се наредне године преселити у свој простор „ТОЦ HUB“, који ће бити омладински ресурс центар и који ће давати подршку локалним самоуправама у источној Србији.

ТОЦ наставља своје деловање како на националном, тако и на локалном нивоу у изградњи грађанског друштва.

ТОЦ је удружење грађана које је 2004. године основала група младих Зајечараца и Зајечарки који су хтели нешто да учине за себе и своје вршњаке у свом граду. Тада, ТОЦ је основан као Тимочки Омладински Центар, а идеја тих младих људи и омладинских радника, била је да ради на изградњи грађанског друштва у Србији, с посебним освртом на младе. Од фебруара 2023. године, ТОЦ је постао ТОЦ – Асоцијација за развој одржвих заједница.