Тања Бошковић и Дејан Ђоновић одушевили зајечарску публику

Зајечарска публика је прве вечери 6. Фестивала малих позоришних форми имала прилику да ужива у дуодрами „Успомене Саре Бернар”.

Представа је настала у копродукцији ЈУК „Херцег Фест” и Херцегновског позоришта из Црне Горе, према тексту Џона Марела, у адаптацији и режији Сташе Копривице. Играју Тања Бошковић и Дејан Ђоновић.

Представа, према речима редитељке, истовремено комедија и мелодрама не говори само о животу и смрти славне глумице Саре Бернар већ и о позоришној уметнотсти уопште.

Прослављена глумица Тања Бошковић, којој није први пут да игра у Зајечару, а прошле године је била и члан жирија на фестивалу „Дани Зорана Радмиловића”, после представе је истакла да је Зајечар постао важан на културној мапи Србије када је позориште у питању.

„Ја сам задивљена. Алал вера. Играла сам пре пар година овде и са великом радошћу се сећам тог периода. Мислим да се ово позориште труди да културни центар постане сваки град у овој земљи. Са моје тачке гледишта то је јако важно јер је то начин да се однегује језик, да се однегује мисао, да се однегује публика која ће доћи на студије у неки велики град и вратити се, слава господу, у свој Зајечар и све те фине ствари довести овде”, рекла је наша филмска дива која је имала само речи хвале и за колегу Дејана Ђоновића који тумачи лик Сариног секретара, као и за редитељку Сташу Копривицу. “Јесте ли видели мог партнера Дејана Ђоновића? Он је такав џентлмен и такав господин у односу према глумицама, према свима. То је тако узбудљиво и дивно. Он је један од ретких глумаца који има то достојанство и велико поштовање према жени. Он зна да је бити глумица једино теже него бити глумац. Сташа Копривица је једна изузетно широка жена, великог неба изнад главе и велике толеранције. Диван процес смо имали. Од комада који је на првом читању трајао три ипо сата ми смо направили комад од сат и двадесет а да ништа нисмо изгубили од суштине.Све што је писац користио је истина и аутентично и за мене је била посластица да играм Сару Бернар” истакла је Тања Бошковић.

Тања Бошковић је за ову улогу зимус на 27. Међународном фестивалу малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву освојила Награду за најбољу глумицу.