ДруштвоВремеСунце и киша наизменично, до 26 степени

Сунце и киша наизменично, до 26 степени

Град Зајечар – Попова плажа

У Србији променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, чешћим у другом делу дана. Ујутру се по котлинама и дуж речних токова очекује краткотрајна магла. Током дана се локално очекују и краткотрајне временске непогоде са градом и већом количином падавина. Ветар слаб до умерен, североисточни и источни, у зони пљускова краткотрајно јак и олујни. РХМЗ упозорава да се до краја овог и почетком следећег месеца наставља нестабилно време са пљусковима и грмљавином. Најнижа температура од 10 до 16 степени, највиша од 22 до 26 степени.

У Зајечару променљиво облачно, у другом делу дана повремено са кишом. Минимална температура 14, максимална дневна око 24 степена. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно, могућа киша. Најнижа температура 10, највиша до 26 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике могу имати релативно неповољан утицај на особе са варирајућим крвним притиском и срчаним проблемима, као и астматичаре.

Нерасположење и главобоља су могуће метеоропатске реакције.

Препоручује се додатна пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду, Келебији и Батровцима 300 минута; на Бездану 180 минута; на Хоргошу 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб