ДруштвоВремеСунчано, поподне променљиво облачно, понегде локални краткотрајни пљускови

Сунчано, поподне променљиво облачно, понегде локални краткотрајни пљускови

Девојка у народној ношњи у природи

У Србији сунчано, поподне променљиво облачно. На северу Србије са дужим сунчаним интервалима, а у областима јужније од Саве и Дунава и нестабилно, па се очекују и локални краткотрајни пљускови са грмљавином. Ветар слаб и умерен, северних праваца. Најнижа температура од 14 до 24, а највиша од 27 до 34 степена.

У Зајечару сунчано, после подне променљиво облачно. Минимална температура 17, максимална дневна око 31 степен. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра сунчано. Најнижа температура 14, највиша до 33 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиване биометеоролошке ситуације могуће су тегобе код особа са повишеним крвним притиском, респираторним и реуматским проблемима.

Променљиво расположење, реуматски болови и главобоља.

Учесницима у саобраћају се препоручује појачана концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 31. августа 2024. године изводиће се радови на поправци моста преко реке Црни Тимок, на државном путу II А реда број 165, деоница: Зајечар–Звездан. За време извођења радова саобраћај ће се преко моста одвијати једном саобраћајном траком, наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафорске сигнализације. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • До 13. септембра 2024. године, изводиће се радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална–Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Градини на улазу 40 минута; на Батровцима на излазу 120 минута. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Хоргошу 360 минута; на Батровцима 180 минута; на Сремској Рачи 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,871ПратилацаЛајкуј
4,481ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб