ДруштвоВремеСунчано и веома хладно, од ноћас промена времена

Сунчано и веома хладно, од ноћас промена времена

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији ведро уз умерен и јак мраз, а понегде по котлинама и висоравнима југозападне Србије магла. У току дана се очекује мало до умерено облачно са сунчаним интервалима. Увече на северу Србије, а током ноћи и у осталим крајевима најављено је јаче наоблачење које ће у другом делу ноћи у Војводини и западној Србији условити мешовите падавине, у осталим крајевима снег, а у централној и југозападној Србији локално се очекује и киша која ће се ледити на тлу. Ветар слаб и умерен, увече на истоку Србије и јак западни и северозападни. Најнижа температура -12 до -5, највиша од 2 до 7 степени.

У Зајечару умерен мраз, преподне претежно сунчано, а од средине дана умерено облачно. Минимална температура -2, максимална дневна око 6 степени. Дуваће умерен ветар, северозападног правца. Сутра сунчано и хладније. Најнижа температура -3, највиша до 7 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Утицај временских прилика неће погодовати хроничним болесницима, па им се препоручује да послушају савете лекара.

Опрез се нарочито саветује болесницима са варирајућим крвним притиском и астматичарима.

Метеоропатске реакције у виду главобоље и нервозе могуће су код свих осетљивих особа.

Учесницима у саобраћају се препоручује појачана концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује боља проходност путева и лакши услови за вожњу. Опрез је потребан и због клизавих коловоза и поледице нарочито на мостовима, надвожњацима и преко планинских превоја.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима и на путничким и на теретним терминалима нема тренутно задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,872ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб