Сунчан и топао фебруарски дан

Град Зајечар – Центар, људи

У Србији сунчано и топло време за ово доба године. Ујутру у котлинама понегде краткотрајна магла. Ветар слаб променљив, само на истоку земље умерен северозападни. Најнижа температура -2 до 8, највиша од 16 до 21 степен

У Зајечару сунчано. Минимална температура 2, максимална дневна око 18 степени. Ветар умерен, западни. Сутра променљиво облачно и мало хладније. Најнижа температура -1, највиша до 15 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација повољно ће утицати на особе са хроничним обољењима.

Опрез се и даље саветује срчаним болесницима.

У виду метеоропатских реакција могући су поспаност и пад концентрације.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује добра проходност путева и лакши услови за вожњу.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду 420 минута; на Батровцима 240 минута; на Богојеву 180 минута; на Хоргошу, Келебији и Бездану 120 минута; на Градини 90 минута и на Бачкој Паланци 60 минута.