Спорт: Срце и снага града Бора – ЖОРК „Бор” ове сезоне у Супер А лиги (ФОТО + ВИДЕО)

Спорт: Срце и снага града Бора – ЖОРК „Бор” ове сезоне у Супер А лиги

Рукометна традиција у Бору траје већ близу седам деценија, а за овај период прошло је више стотина момака и девојака који су доносили успехе.

Спорт: Срце и снага града Бора – ЖОРК „Бор” ове сезоне у Супер А лиги

Женски омладински рукометни клуб „Бор” последњих година бележи значајне успехе. Прошле године овај клуб заузео је прво место у Супер Б лиги, што га је квалификовало да ове сезоне буде у Супер А лиги. Циљ у новој сезони јесте улазак у плеј-оф.

Спорт: Срце и снага града Бора – ЖОРК „Бор” ове сезоне у Супер А лиги

На челу стручног штаба клуба је Зоран Барбуловић, популарни Киза, синоним на овим просторима за женски рукомет, а иза њега су бројни успеси.

Зоран Барбуловић – шеф стручног штаба ЖОРК „Бор”

„Ми смо прошле године освојили прво место у Супер Б лиги и поново постали чланови Супер А лиге. И претходних година били смо чланови најјачег ранга такмичења у Србији. Оно што је нама јако битно задржали смо готово комплетан играчки кадар који је прошле године изборио пласман у Супер А лигу и друго што је битно јесте да имамо доста играчица из Бора. Лига је изузетно захтевна, само 10 клубова су у Супер А лиги. Жеља нам је да избегнемо зону испадања. Појачали смо играчки кадар за наредну сезону. Једно од највећих појачања је повратак Наталије Јоновић, која игра на позицији десног крила, затим Тамаре Симоновић која је била дугогодишњи капитен, играчица која игра на све три позиције бека, Наталије Митић која је такође бек. На позицији средњег бека довели смо кадетску репрезентативку Сару Дринић, и голмани Катарина Јаковљевић и Микаела Посати која стиже из Бразила. Сматрамо да ће овај кадар бити конкурентан осталим екипама. Жеља нам је да се стабилизујемо и да наредних година дођемо до плеј-офа, и да играмо у Европи као што је то било пре неколико година. Желимо и да омасовимо екипу млађим кадровима. Нама је најбронија публика на трибнама и то нам много значи, јер има пуно деце која ће након неке утакмице пожелети да тренира рукомет и то доста доприноси промоцији овог спорта. Ми у тиму имамо пет кадетских репрезентативки. Имамо изузетну сарадњу са локалном самоуправом”, истиче Зоран Барбуловић, шеф стручног штаба ЖОРК „Бор”.

Спорт: Срце и снага града Бора – ЖОРК „Бор” ове сезоне у Супер А лиги

Барбуловић је овог лета предводио и женску кадетску репрезентацију Србије на Светском првенству у Кини, што је додатно допринело популаризацији женског рукомета.

Спорт: Срце и снага града Бора – ЖОРК „Бор” ове сезоне у Супер А лиги

Пред почетак нове сезоне, у ЖОРК „Бор” пристигле су нове играчице. Предност овог клуба јесте и у томе што у њему игра и неколико репрезентативки.

Спорт: Срце и снага града Бора – ЖОРК „Бор” ове сезоне у Супер А лиги

„Ушли смо из Супер Б лиге у Супер А лигу. Претходно такмичење је било доста занимљиво, јер смо се доста спремале за већи ранг. Сад овај улазак у већи ранг доноси доста изазова. Јаке су екипе, мало озбиљније ће да буде. Треба доста труда, доста улагања. Добили смо доста појачања и мислим да са тим појачањем можемо да останемо у Супер А лиги. Циљеви су нам да се боримо за плеј-оф и видећемо како ће све протећи. Прво коло играмо на домаћем терену са Инђијом, која је била државни првак. Ово је експлозиван спорт, јесте мало грубљи, али је екипан спорт и има доста дружења са саиграчицама. Млади кроз овај спорт могу да упознају нове играче, друге клубове и друге градове”, рекла је Исидора Сујић, капитен.

Спорт: Срце и снага града Бора – ЖОРК „Бор” ове сезоне у Супер А лиги

Током суперлигашког такмичења, ЖОРК „Бор” очекују тешке утакмице, али су девојке спремне да покажу своје знање на терену и стигну до крајњег циља за ову сезону, а то је плеј-оф такмичење.

Милица Тасић – рукометашица ЖОРК „Бор”

„У Пожаревцу сам кренула да тренирам рукомет. Тамо сам била неке четири године, па сам прешла за ’Петровац’ и из Петровца сам дошла у Бор. У Бору сам већ годину дана, иде друга сезона и задовољна сам како је све протекло. Играм и за репрезентацију. Биле су тешке прирпеме, али смо прошли тај тежи период и сад демо све лакше и лакше. Супер нам је екипа и у репрезентацији, добро се слажемо. Циљеви са клубом су да покажемо све шта знамо и за шта смо тренирали, тако да показаћемо најбоље. Мој планови су за сада да останем овде”, каже Милица Тасић.

Сабина Шерифи – рукометашица ЖОРК „Бор”

„Тренирам већ 10 година, а навело ме је то јер ми је у том тренутку то био нови спорт. Сматрала сам да је потребно да се укључим у тај спорт и нисам погрешила. Са саиграчицама сам у супер односима. Дошле су нове девојке и са њима смо супер. Циљеви у клубу су наравно плеј-оф. Свако од нас верује да можемо да дођемо до тог циља и надам се да хоћемо. Играм и у репрезентацији и за мене то је круна мог напорног тренирања и рада. Сматрам да је велика част играти у репрезентацији и да ћу испунити тренерова очекивања”, поручила је Сабина Шерифи.

Тара Мариновић – рукометашица ЖОРК „Бор”

„Рукомет тренирам од другог разреда основне школе. Имали смо неку презентацију у школи и било ми је занимљиво. Мислим да би свако могао да проба, јер је стварно леп спорт. Почетак у наредној сезони је тежак, али надам се што бољем резултату”, нагласила је Тара Мариновић.

Сара Радовић – рукометашица ЖОРК „Бор”

„Почела сам да тренирам са 11 година овде у Спортском центру и свидео ми се рукомет зато што је тимски спорт. Свакако имамо доброг тренера, који нам држи одличне тренинге, много тога нас је научио и са њим се спремамо за следећу сезону. Прво ми је план да успешно завршимо ово првенство, па даље како буде”, каже Сара Радовић.

Спорт: Срце и снага града Бора – ЖОРК „Бор” ове сезоне у Супер А лиги

Рукомет у Бору доживео је експанзију последњих година, а све је више младих који се одлучују за овај спорт. Додатна подршка овом клубу јесте и локална самоуправа која настоји да разним мерама подржи развој спорта у овом рударском граду на истоку Србије.

Овај медијски садржај суфинансиран је од стране Града Бора. Ставови изражени у подржаном медијском пројекту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.