Смењивање сунца и облака и ветровито

Град Зајечар — Центар

У Србији преподне претежно облачно и мало свежије на западу и југу. Током преподнева и средином дана и у већини осталих предела местимично са кишом и локалним пљусковима. После подне престанак падавина и постепено разведравање. Само ће на западу Војводине и у Неготинској Крајини бити променљиво облачно и суво током целог дана. Ветар слаб и умерен, северозападни, на северу и истоку повремено и јак, а на планинама источне Србије и са олујним ударима. Јутарња температура од 5 до 10, највиша дневна од 12 до 18 степени.

У Зајечару облачно и суво. Минимална температура 6, максимална дневна до 15 степени. Дуваће умерен до јак ветар, северозападног правца. Сутра променљиво облачно и суво. Најнижа температура 4, највиша око 16 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Хроничним болесницима и метеоропатама се саветује опрез услед очекиваних биометеоролошких прилика.

Најизраженије тегобе могу осетитити астматичари и цереброваскуларни болесници.

Метеоропатске реакције су могуће у виду главобоље, раздражљивости и поспаности.

Додатна пажња се препоручује свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Магла и ниска облачност у јутарњим и вечерњим сатима додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује.

Саобраћај је умереног интезитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су местимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду 420 минута; на Батровцима 300 минута; на Хоргошу, Келебији и Богојеву 180 минута; на Бачкој Паланци и Бездану 120 минута и на Градини 60 минута.