Словеначки амбасадор Дамјан Бергант посетио Бор

Фото: Град Бор

Градоначелник Бора Александар Миликић угостио је амбасадора Словеније, што је друга посета у последње две године, која потврђује снажне везе између две земље.

Ова посета има посебан значај јер се поклапа са обележавањем 19 година постојања удружења „Драго Чех“, које окупља грађане Бора који се изјашњавају као Словенци или негују љубав према Словенији.

Словеначки амбасадор Дамјан Бергант изразио је дубоку захвалност локалној самоуправи која подржава рад удружења са жељом да ће се сарадња наставити и у будућности.

„Бор, као мултинационална средина у којој живи 21 нација, негује дух заједништва и поштовања различитих култура и традиција. Град Бор је одувек био понос на своју разноликост и то је наша предност. Сви заједно морамо радити на подизању свести о значају поштовања различитих култура које сваки грађанин носи са собом“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић и нагласио важност подршке друштвима и организацијама које окупљају различите националне заједнице, јер је то прави успех једног града и локалне самоуправе.

Ова посета амбасадора Словеније и обележавање годишњице удружења „Драго Чех“ додатно су оснажили пријатељске односе и промовисали културну разноликост која Бор чини јединственим градом у Србији.