Тимочка КрајинаЗајечарСлава Града Зајечара и Саборног храма Рођења Пресвете Богородице биће обележена 20....

Слава Града Зајечара и Саборног храма Рођења Пресвете Богородице биће обележена 20. и 21. септембра

Свечана литија у Зајечару поводом градске славе Мале Госпојине

Слава Града Зајечара и Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Зајечару, Мала Госпојина, биће обележена 20. и 21. септембра 2024.

У навечерје славе, у петак 20. септембра од 17:00 сати биће служено празнично вечерње, а након тога следи литија улицама Зајечара. У оквиру Фестивала хришћанске културе, од 19:00 сати, у порти Саборног храма у Зајечару, предавање „Стеван Стојановић Мокрањац и његово дело у судбини народа српског“ академика професора Светислава Божића.

На дан славе, у суботу 21. септембра, од 09:00 сати, у Саборном храму у Зајечару биће служена Света архијерејска литургија, поводом славе храма и Града Зајечара. Од 18:00 сати, у порти Саборног храма биће организовано свечано затварање 9. Фестивала хришћанске културе, а од 19:00 сати у Гостопримници завршни концерт бенда Марије Милетић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,871ПратилацаЛајкуј
4,481ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб