ВестиСаопштење Градског одбора СНС Зајечар поводом насилног упада у Скупштину града Зајечара

Саопштење Градског одбора СНС Зајечар поводом насилног упада у Скупштину града Зајечара

Српска напредна странка (Зајечар)

Градски одбор Српске напредне странке у Зајечару обратио се саопштењем у којем оштро осуђује насилни упад у Скупштину града Зајечара.

Саопштење преносимо у целости:

„Градски одбор Српске напредне странке у Зајечару оштро осуђује јучерашње насилне упаде опозиције, присталица Еколошког устанка, на челу са послаником Александаром Јовановићем Ћутом и посланика ’Србије против насиља’ Срђана Миливојевића у Скупштину града Зајечара. Због, по њима спорне Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације ’Влашка’ у Малом Извору, изманипулисали су са неколицином мештана села Мали Извор, а из околних градова и општина довели и окупили своје присталице, који су насилним путем покушали да уђу у Скупштину града.
Још једном је опозиција показала да једино што уме је да се користи насиљем, још једном су показали да не поштују демократију, још једном су показали да не поштују институције, једино силом желе да дођу до циља, насилним насртајима на раднике обезбеђења, међу којима је један и повређен.

Они су насилним упадом, уз помоћ мердевина, лоповском методом, преко терасе зграде направили хаос и неред међу одборницима и готово онемогућили несметани рад Скупштине. Неки од њих су се чак служили паљењем свећа и клетвама, што су паганске, нехришћанске методе и због истих очекујемо реакцију представника Српске православне цркве. Да ли је то Србија у којој желимо да живимо? Србија у којој свако ко пожели може насилно да уђе у инситуције у којима се доносе одлуке од виталног значаја за живот грађана, да ремети рад истих, да вређа и насрће?

Реаговање институција које су требале да штите Скупштину града и омогуће несметан рад је посебна прича. Зато молимо све надлежне институције да реагују, да предузму мере и радње из своје надлежности и сачувају јавни ред и мир и безбедност свих грађана и несметан рад институција града Зајечара.”

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,873ПратилацаЛајкуј
4,484ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб