РАРИС: Туристичка понуда Неготина представљена у Београду

Фото: РАРИС

Општина Неготин, у сарадњи са РАРИС-ом (Регионална агенција за развој источне Србије), Туристичком организацијом општине Неготин, Музејом Крајине и YUTA – Националном асоцијацијом туристичких агенција, у Београду је презентовала туристичку понуду општине Неготин.

На презентацији је детаљно представљено богато историјско и културно наслеђе, археолошки налази из неолита, римска царска палата, Дунав, средњовековни манастири, нетакнута природа, традиционална гастрономија, сјајна вина, бројне манифестације и све оно што Неготин чини једном од веома атрактивних туристичких дестинација у Србији.

Изузетно посећена презентација је окупила преко 50 учесника, представника туристичких агенција и туристичке привреде, професионалце из области туризма, цивилно друштво, медије и друге заинтересоване за туризам, културно и природно наслеђе.

Овај догађај је уједно био и прилика, не само да се представи туристичка понуда општине Неготин, већ и да се разговара о сарадњи, да се чују интересовања учесника и разумеју потребе туриста и туристичких радника.

На презентацији су говорили: председник општине Неготин Владимир Величковић; помоћник директора Туристичке организације Србије – ТОС Весна Златић; директор Туристичкр организације општине Неготин Душан Петровић; директор YUTA – Национална асоцијација туристичких агенција Александар Сеничић и представници РАРИС-а Зоран Миловановић и Анита Лазаревић.

По завршетку презентације је организована и дегустација чувених вина Неготинске крајине.

Презентација је организована у оквиру пројекта „#ЕУзаТебе — за културно наслеђе и туризам“ који финансирају Европска унија и немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој БМЗ, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.