Тимочка КрајинаЗајечарРАРИС наставља сарадњу на регионалном брендирању са партнерима из Словеније

РАРИС наставља сарадњу на регионалном брендирању са партнерима из Словеније

У Требњу, Словенија, потписан је протокол о сарадњи на регионалном брендирању између Завода за кулинарство у туризму „Доброте Долењске“, Развојног центра Ново место, РАРИС – Регионалне агенције за развој источне Србије и Регионалног бренда источне Србије „Balcanica Superior“.

Овај Протокол је резултат сарадње која је започела 2017. године. Тада је РАРИС посетио Словенију и упознао се са више примера регионалног брендирања, па и са примером „Доброте Долењске“ и та су искуства коришћена приликом успостављање Регионалног бренд источне Србије „Balcanica Superior“.

Завод за кулинарство у туризму „Доброте Долењске“ иначе води регионални бренд „Доброте Долењске“ од 2014. године.

РАРИС је регистровао жиг гаранције „Balcanica Superior“ 2018. године код Завода за интелектуалну својину.

Регионални бренд источне Србије “Balcanica Superior” води РАРИС, а тренутно има 20 сертификованих партнера: Винарије „РАЈ“, „Матаљ“ и „Микић“ из Неготина и „Гамановић“ из Кладова; Хотел „Ђердап“, „Атријум Апартмани“, Ресторан „Језеро“ и „Гликерија“ из Кладова; Хотел „Албо“ из Бора; „Тимомед“, „СЦС Плус“ и „МДС“ из Књажевца; Етно село „Златни домаћин“ – Неготин; Пивнице „C’est La Vie“ – Рајац и „Јовановић“ из Рогљева; Лековито биље „Адонис“, Етно дућан „Ђурђић“ и Ресторан „Жупан“ из Сокобање; „Irish Pub Rivendell“ и Кафе-посластичара „Стелла Лукс“ из Зајечара.

У протоколу се каже да, иако наши региони имају сличности у традицији, историји и култури, сарадња се у прошлости ослањала на појединачне иницијативе ниског или средњег нивоа квалитета на ад-хоц основи. Зато је потребно фокусирати се на успостављање неке врсте платформе за сарадњу између заинтересованих страна на тему регионалног брендирања.

Даља сарадња ц́е се заснивати на подршци иницијативама од заједничког интереса свих потписника, и то у области размене знања, информација, заједничких планова и пројеката, посебно у области туризма.

Током ове посете Развојни центар Ново место и РАРИС су додатно идентификовали неколико тема и идеја за заједничке пројекте.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб