Публика у Зајечару уживала у представи „Шарлота Кастели“, „Зоранов брк“ припао глумици Исидори Симијоновић

Зајечарској публици се синоћ, на 33. Фестивалу „Дани Зорана Радмиловића“, представило Београдско драмско позориште.

Глумачки ансамбл овог театра извео је представу „Шарлота Кастели“ редитеља Бранислава Мићуновића, која је инспирисана драмом Мирослава Крлеже „Господа Глембајеви“. Публика је у препуној сали имала прилику да погледа комад о Шарлоти Кастели, чији је лик обележен проблематичним моралом, али и израженом емпатијом.

Награда „Зоранов брк“ за глумачку бравуру припала је сјајној Исидори Симијоновић за улогу Шарлоте Кастели. Исидора Симијоновић је истакла да овај комад открива зрно света из кога она долази. Ту пре свега мисли на друштвене, социјалне и политичке прилике тог времена које се на много начина преклапају са данашњим, што је за њу и најузбудљивије.

Иначе, премијера представе „Шарлота Кастели“ била је у септембру, а ово је треће извођење овог комада Београдског драмског позоришта и прво гостовање ван Београда.

На сцени су ликове оживели глумци: Марко Гверо, Андрија Кузмановић, Сташа Николић, Павле Пекић, Амар Ћоровић, Данијел Сич и Милан Зарић. Карактере ликова драмски је оживела Драгана Трипковић. Сценографија Александра Денића допринела је атмосфери, док су костими Татјане Радишић илустровали време збивања радње представе. На сцени за клавиром био је композитор Стефан Ћирић, док су за сценски говор и сценски покрет били задужени Радован Кнежевић и Марија Миленковић.

На сцени зајечарског позоришта вечерас ће бити изведена представа Звездара театра „Удовица живог човека“, по тексту и у режији Душана Kовачевића. Почетак је од 20:00 сати.