Тимочка КрајинаБорПрвомајски празници у Бору биће обележени бројним програмима и званичним отварањем туристичке...

Првомајски празници у Бору биће обележени бројним програмима и званичним отварањем туристичке сезоне Лазареве пећине

Лазарева пећина

Првомајски празници у Бору биће обележени бројним програмима од 30. априла до 2. маја 2023.

Боране и њихове госте већ у недељу, 30. априла очекује „Бакљада” у Злоту, у организацији Центра за културу. Манифестација ће почети дефилеом учесника са трубачима у центру села од 19:00 сати. Сат времена касније биће уприличен културно-уметнички програм у биоскопској сали.

Манифестација „Првомајски уранак” биће организована на Борском језеру, а програмом је предвиђена продајна изложба рукотворина, сувенира и предмета традиционалних заната, од 10:00 до 16:00 сати.

Дан касније, 2. маја на платоу испред Лазареве пећине, званично ће бити отворена туристичка сезона Лазареве пећине. Због великог интересовања посетилаца, пећина ће 2. маја радити по унапред утврђеном режиму и сатници како би се избегла велика гужва. Туристичка организација „Бор” ће у сарадњи са Удружењем Влаха „Примовара” из Злота у циљу додатне промоције овог подручја организовати изложбену гастро и поставку традиционалних рукотворина и културно уметнички програм, док ће са УГ „Вилаж” из Бора организовати хуманитарну акцију прикупљања средстава за лечење Марије Гамбошевић. Од 11:00 сати програм ће почети отварањем изложбених и хуманитарних поставки. Од 11:30 до 12:00 сати биће организован културно–уметнички програм наступом Фолклорне секције ОШ „Петар Радовановић” и Културно–уметничког друштва „Злот” из Злота. Програмом су обухваћени и најмлађи, те ће од поднева, па све до 15:00 сати наступити аниматори за најмлађе суграђане.

У уторак, 2. маја на планини Стол биће уприличени спортски сусрети „Народни вишебој”. Према унапред утврђеном распореду, од 07:00 сати предвиђен је полазак пешачког маратона од Дома културе у Бору до Планинарског дома на Столу. Од 11:00 сати биће отворени спортски сусрети „Народног вишебоја” месних заједница града Бора. Као и до сада, од 13:00 сати биће изабрана и планинска лепотица. Од 13:30 до 14:00 сати биће проглашени победници у свим дисциплинама, биће додељени пехари и медаље. Народно весеље Културно-уметничког друштва „Стол” из Бучја заказано је за 14:00 сати. У 15:00 сати манифестација ће бити званично затворена. Од 07:45 биће организован аутобуски превоз из града, редовном линијом, од станице „Цепе” (Бор–Горњане).

Поводом обележавања Првомајских празника за све заинтересоване грађане организован је аутобуски превоз према следећем распореду:

  • У понедељак, 1. маја на линији бр. 4 Т. Капија–IV км–Б. Поље–Језеро (чесма), уводе се додатни поласци ка и од језера у периоду од 09:00 до 21:00 сат и то: у периоду од 10:00 до 13:00 сати и у периоду од 16:00 до 19:00 часова ће саобраћати два возила на по 30 минута. Преостали поласци вршиће се једним возилом на 30 минута. Редовни поласци на линији бр. 4 Првог маја неће саобраћати у периоду од 10:00 до 21:00 час. Аутобуске карте се неће наплаћивати на линији бр. 4 у понедељак 1. маја у периоду од 09:00 до 21:00 час на релацији Злот–Станијевићи (Лазарева пећина).
  • Другог дана празника у периоду од 10:00 до 19:00 сати биће организовани бесплатни поласци ка и од Станијевића и то, део линије бр. 14 Бор–ВКФ–Злот (новим путем) до станице Злот. Од станице Злот надовезује се на део линије бр. 15 Злот–Станијевићи. У наведеном периоду на поласцима ће саобраћати једно возило на сат времена. У поменутом периоду вршиће се редовни поласци на линијама 14 и 15.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб