Први дан Нове године у знаку пролећа

Град Зајечар – Центар

У Србији сунчано и веома топло време за овај период године, а после подне висока облачност. Ветар слаб и умерен, јужни. Најнижа температура -1 до 9, највиша од 13 до 18 степени.

У Зајечару углавном сунчано. Минимална температура 4, максимална дневна око 17 степени. Дуваће умерен ветар, југозападног правца. Сутра сунчано и топлије. Најнижа температура 2, највиша до 18 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

На већину хронично оболелих биометеоролошке прилике могу имати релативно повољан утицај.

Особама са кардиоваскуларним тегобама се и даље саветује известан опрез.

Током јутарњих часова, у пределима са маглом, тегобе могу имати астматичари.

Од метеоропатских реакција могући су главобоља и раздражљивост.

Препоручује се адекватно одевање у складу са термичким условима.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози, док је на планинанама могућ снег због чега је зимска опрема обавезна.

У ноћним и раним јутарњим сатима постоји опасност од слабије поледице. На више путних праваца у Србији видљивост је смањена због магле.

Саобраћај је умереног интезитета, а саобраћај ће бити појачан у поподневним сатима.

На појединим деоницама присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су углавном суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Видљивост је добра.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима и на путничким и на теретним терминалима нема дужих задржавања.