Променљиво облачно, увече престанак падавина и разведравање

Општина Књажевац: Девојка шета са ранцем на леђима

У Србији умерено до потпуно облачно и свежије, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, чешћим у централним и јужним крајевима. Касније после подне и увече изнад већег дела престанак падавина и разведравање. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак северозападни. Најнижа температура од 9 до 13, а највиша од 15 до 21 степен.

У Зајечару променљиво облачно. Минимална температура 7, максимална дневна око 18 степени. Дуваће слаб ветар, западног правца. Сутра делимично облачно, са више сунца. Најнижа температура 7, највиша до 22 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Наставља се период са релативно неповољним утицајем биометеоролошких прилика на хроничне болеснике.

Нарочит опрез се саветује особама са бронхијалном астмом и срчаним тегобама.

Метеоропатске реакције могу бити изражене у виду главобоље, раздражљивости и болова у костима и зглобовима.

Повећана пажња у саобраћају је препорука свим учесницима.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 240 минута.