Променљиво облачно, температуре и даље изнад просека за фебруар

Град Бор – Улица, људи шетају, чеају аутобус

У Србији претежно сунчано и топло, само ујутро и пре подне у северним и централним пределима мало до умерено облачно. Слаба краткотрајна киша могућа је тек понегде на североистоку Србије. На планинама интензивније топљење снежног покривача. Ветар слаб и умерен, у Војводини, источној Србији и планинским пределима повремено и јак западни. Најнижа температура -2 до 8, највиша од 14 до 20 степени.

У Зајечару делимично облачно. Минимална температура 6, максимална дневна око 16 степени. Дуваће умерен до јак ветар, југозападни. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 2, највиша до 17 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике ће бити релативно повољне, али се појачана опрезност саветује особама са осетљивим нервним системом.

Могуће су главобоља, раздражљивот и поремећај сна.

Због веће разлике између јутарње и максималне дневне температуре ваздуха неопходно је слојевито одевање.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује добра проходност путева и лакши услови за вожњу. Понегде опрез је потребан и због клизавих коловоза и поледице нарочито на мостовима, надвожњацима и преко планинских превоја.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима и на теретним терминалима тренутно нема већих задржавања.