Променљиво облачно, са кишом повремено

Људи шетају

У Србији променљиво облачно, са кишом повремено. Јака киша падаће широм Србије и наредних сати и биће праћена и обилним пљусковима, на североистоку и југозападу и са грмљавином. Очекују се веома обилне падавине, а облачни и падавински систем премештаће се од запада према истоку. Укупно се очекује да падне у појединим пределима Србије преко 50, па и до 100 литара кише по квадратном метру. Нема опасности од изливања већих река, али може доћи до изливања мањих токова и потока бујичног карактера. Ветар слаб и умерен, западних праваца. Најнижа температура од 12 до 19, а највиша од 20 до 29 степени.

У Зајечару облачно, местимично са кишом. Минимална температура 17, максимална дневна око 27 степени. Дуваће слаб ветар, западног правца. Сутра променљиво време. Најнижа температура 12, највиша до 28 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике утицаће неповољно на хронично оболеле, а најизраженије тегобе могу осетити срчани болесници и астматичари.

Метеоропате могу осетити нервозу, главобољу и болове у костима.

Препоручује се адекватно одевање и смањена физичка активност.

Учесницима у саобраћају се саветује повећан опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 31. августа 2024. године изводиће се радови на поправци моста преко реке Црни Тимок, на државном путу II А реда број 165, деоница: Зајечар – Звездан. За време извођења радова саобраћај ће се преко моста одвијати једном саобраћајном траком, наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафорске сигнализације. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Бор – Вражогрнац – радови на рехабилитацији до 15. јула 2024. од 7 до 17 сати, уз наизменично пропуштање возила.
  • До 31. јула 2024. године изводиће се радови на поправци моста преко Топле реке, на државном путу II А реда број 165, Заграђе – Милошева Кула (на км 33+859). Током извођења радова, саобраћај ће се на мосту одвијати једном саобраћајном траком, наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • До 13. септембра 2024. године, изводиће се радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на Прешеву на излазу задржавање за путничка моторна возила је 60 минута. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима, Келебији и Хоргошу 240 минута; на Шиду 120 минута.