Променљиво облачно и ветровито, до 9 степени

У Србији променљиво облачно, у јужном Банату и брдско-планинским пределима местимично са снегом. Само на северозападу Србије ујутро и пре подне, а на истоку током целог дана претежно сунчано. Ветар умерен, у брдско-планинским пределима повремено и јак северозападни, после подне у слабљењу, а увече у скретању на западни и југозападни. Јутарња температура од -4 до 3, највиша дневна од 3 до 9 степени.

У Зајечару променљиво облачно са више сунца, у вечерњим часовима местимично могућа слаба киша. Дуваће умерен до јак ветар, северозападног правца. Минимална температура -3, максимална дневна до 7 степени. Сутра променљиво облачно и у већини дана суво са сунчаним интервалима. Најнижа температура 0, највиша око 10 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед биометеоролошких прилика опрез се саветује особама са респираторним обољењима.

Могуће су извесне тегобе код срчаних болесника, па им се препоручује смањена физичка активност.

Од метеоропатских реакција могу се јавити нервоза и смањена радна способност.

Свим учесницима у саобраћају препоручује се додатни опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује појава местимичне поледице на путним правцима, због најављених ниских температура.

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

Саветује се возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе опрезно и пажљиво.

У Тимочкој Крајини путеви су местимично влажни, а снега до 5 центиметaра на коловозу има у Жагубици и на Црном Врху. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином Зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије“, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, на граничним прелазима нема задржавања на путничким терминалима. Теретна возила се на граничним прелазима Хоргош и Батровци задржавају око два сата, а на Шиду се чека 180 минута, док на граничном прелазу Градина камиони чекају око сат времена.