Променљиво, нестабилно и спарно, повремено са кишом

У Србији променљиво, нестабилно и спарно повремено са пљусковима и грмљавином. Локално се очекују грмљавинске непогоде, праћене великом количином падавина за кратко време, градом и олујним ветром у зони пљускова. Дуваће слаб и умерен ветар, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 17 до 22, а највиша од 27 до 32 степена.

У Зајечару променљиво облачно, понегде са кишом поподне. Минимална температура 18, максимална дневна до 28 степени. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра делимично облачно и топло. Најнижа температура 19, највиша око 32 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно неповољна биометеоролошка ситуација за већину хронично оболелих.

Опрез се саветује астматичарима и срчаним болесницима.

Несаница и реуматски болови су очекиване метеоропатске реакције.

Учесницима у саобраћају се препоручује опрезност.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • До 31. августа 2024. године изводиће се радови на поправци моста преко реке Црни Тимок, на државном путу II А реда број 165, деоница: Зајечар – Звездан. За време извођења радова саобраћај ће се преко моста одвијати једном саобраћајном траком, наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафорске сигнализације. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Од 3. јуна до 31. јула 2024. године изводиће се радови на поправци моста преко Топле реке, на државном путу II А реда број 165, Заграђе – Милошева Кула (на км 33+859). Током извођења радова, саобраћај ће се на мосту одвијати једном саобраћајном траком, наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • До 13. септембра 2024. године, изводиће се радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Хоргошу 300 минута; на Келебији 240 минута; на Шиду и Батровцима 60 минута.