Тимочка КрајинаПревентивни прегледи у Зајечару и у Бору 22. септембра

Превентивни прегледи у Зајечару и у Бору 22. септембра

Доктор — Болница
Фото: Shutterstock, илустрација

Превентивни прегледи биће организовани и у Зајечару и у Бору, у недељу 22. септембра 2024.

У Дому здравља у Зајечару, у недељу 22.септембра, у периоду од 08:00 до 17:00 сати, за одрасло становништво биће организовано мерење крвног притиска, провера крвне слике, биохемија, LDH, feritin, Fe, билирубин, трансаминазе, CRP и тумор маркера CEA, CA 19-9, AFP опционо), преглед гастроентеролога и хематолога. Пацијентима код којих се пронађе патолошко стање, биће упућени на даљу диагностику и лечење. Заинтересовани грађани прво треба да се јаве са здравственом књижицом или неким личним документом, без претходног заказивања у Службу Опште медицине у Дому здравља Зајечар, одакле ће, након прегледа, бити упућивани у лабораторију, а потом у интернистичку амбуланту у Дому здравља.

У Дому здравља у Бору, у недељу 22.септембра, у периоду од 08:00 до 17:00 сати, биће организовани превентивни прегледи за све грађане,па ће и они без здравственог осигурања бити у прилици да без заказивања обаве преглед код хематолога и гастроентеролога, као и да измере крвни притисак, ураде лабараторију (крвна слика, биохемија: LDH, feritin, Fe, билирубине, трансаминазе, CRP) и туморске маркере (CEA, CA 19-9, AFP опционо).

Министарство здравља наставља акцију бесплатних превентивних прегледа коју спроводи у циљу ране дијагностике и промоције превенције.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,871ПратилацаЛајкуј
4,481ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб