Претежно сунчано време, слаб ветар променљивог смера

Девојка у мајици „Тимочка”

У Србији претежно сунчано време, на северу земље повремено уз умерену облачност. У другој половини седмице биће променљиво и ветровито, понегде уз кишу. Дуваће слаб ветар променљивог смера, после подне и умерен, на северу Војводине краткотрајно јак северозападни. Најнижа температура од 6 до 13, а највиша од 19 до 25 степени.

У Зајечару претежно сунчано. Минимална температура 8, максимална дневна око 25 степени. Дуваће слаб ветар, западног правца. Сутра сунчано. Најнижа температура 5, највиша до 23 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Повољна биометеоролошка ситуација допринеће смањењу тегоба код већине хронично оболелих и осетљивих особа.

Известан опрез се светује ментално нестабилним болесницима, као и астматичарима у јутарњим часовима.

Реуматски болови и нерасположење су могући као метеоропатске реакције.

Препоручује се пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 300 минута; на Келебији 240 минута; на Градини 180 минута; на Шиду 60 минута.