Претежно сунчано, са слабим до умереним ветром

Град Зајечар – Девојка шета

У Србији претежно сунчано и топло време, са слабим до умереним ветром. Увече и током ноћи на крајњем северу очекује пролазно наоблачење, понегде са слабом кишом. Најнижа температура од -2 до 9, а највиша од 18 до 24 степенa.

У Зајечару хладно и сунчано. Минимална температура 3, максимална дневна око 24 степена. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра сунчано и хладно. Најнижа температура 2, највиша до 20 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно повољна биметеоролошка ситуација за већину хронично оболелих.

Опрез се саветује срчаним и цереброваскуларним болесницима.

Код метеоропата су могући реуматски болови и нерасположење.

Опрез се препоручује свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Келебији 240 минута; на Батровцима 180 минута; на Шиду 120 минута; на Градини 90 минута.