Претежно сунчано и топло за овај период године, до 29 степени

Јесен, сунце
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији јутро свеже, по котлинама, долинама и висоравнима југозападне и јужне Србије краткотрајна магла. Током дана претежно сунчано и топло за овај период године. Ветар слаб и умерен јужни и југоисточни, на југу Баната ујутру и пре подне повремено и јак. Најнижа температура од 5 до 14, највиша од 25 до 29 степени.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 8, максимална дневна око 24 степена. Дуваће умерен ветар, југозападног правца. Сутра сунчано. Најнижа температура 7, највиша до 29 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација може изазвати уобичајене тегобе код хронично оболелелих.

Опрез се саветује срчаним болесницима и астматичарима.

Очекиване су метеоропатске реакције у виду несанице и болова у мишићима.

Учесницима у саобраћају се препоручује концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на граничном прелазу Прешево на излазу задржавање за путничка моторна возила је 60 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Хоргошу и на Келебији 180 минута; на Батровцима 240 минута; на Бачкој Паланци 120 минута; на Ђердапу I 90 минута.