Преподне променљиво облачно, поподне сунчано

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији променљиво, преподне умерено облачно, посебно у котлинама и долинама река на југозападу и југу земље, где ће се местимично појављивати магла. Поподне претежно сунчано време, док ће у Војводини и Неготинској Крајини сунчано бити током целог дана. Ветар ће бити слаб до умерен, са северозапада, док се у источним деловима Србије повремено може очекивати јачи ветар. Најнижа температура од 7 до 15, а највиша од 18 до 22 степена.

У Зајечару углавном сунчано. Минимална температура 6, максимална дневна око 21 степен. Дуваће умерен ветар, западног правца. Сутра сунчано. Најнижа температура 5, највиша до 22 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Нешто повољније биометеоролошке прилике за већину хронично оболелих.

Код особа срчаним проблемима могуће су извесне тегобе.

Поспаност, главобоља и раздражљивост су очекиване метеорпатске реакције.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 480 минута.