Преподне претежно сунчано, послеподне променљиво облачно, понегде са краткотрајном кишом

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији преподне претежно сунчано, послеподне променљиво облачно, на југу и истоку понегде са краткотрајном кишом или пљуском. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 3 до 10 степени, а највиша дневна од 18 до 21 степен.

У Зајечару променљиво облачно са дужим сунчаним периодима. Минимална температура 8, максимална дневна до 19 степени. Дуваће умерен ветар, западног правца. Сутра углавном сунчано. Најнижа температура 8, највиша око 19 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Хронично оболелим особама и метеоропатама се саветује опрезност услед релативно неповољних биометеоролошких прилика.

Нарочито изражене тегобе могу имати срчани и цереброваскуларни болесници.

Могући су главобоља, променљиво расположење и поспаност.

У саобраћају је неопходна додатна пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Магла и ниска облачност у јутарњим и вечерњим сатима додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Келебији и Батровцима 180 минута; на Хоргошу 90 минута; на Шиду 60 минута.