Тимочка КрајинаЗајечарПремијера документарног филма „Магија Истока: Чуда и чудеса источне Србије“ у Омладинском...

Премијера документарног филма „Магија Истока: Чуда и чудеса источне Србије“ у Омладинском центру у Зајечару 24. априла

Премијера документарног филма „Магија Истока: Чуда и чудеса источне Србије“ биће одржана у Омладинском центру у Зајечару, у среду 24. априла 2024.

„Магија истока“ је документарни филм о делу источне Србије, простору који је ван времена, испреплетан између стварности и легенди. Простор који открива свет богатства нетакнуте природе и културно-историјских споменика чија прича сеже вековима и миленијумима у прошлост, као и колаж архаичних веровања и обичаја који и дан-данас управљају животом људи, док предања и легенде поново оживљавају и добијају ново рухо.

Филм води публику од старог гробља са уклесаним древним симболима, кроз свет влашке културе и обичаја, путевима прелепе природе и неких од најлепших скривених православних светиња у овом делу Србије, све до планине чији становници верују да на њој обитавају стара божанства, а да је посећују бића вишег реда. Кроз овај филм публика може да открије свет тајанствених, магичних прича и људи источне Србије.

Почетак је у 20:00 сати, а улаз је бесплатан.

Као аутори филма потписују се Владимир Стојковић и Милан Петровић, музику је компоновао Предраг Милошевић, фотографија: Микица Андрејић.

Филм „Магија истока“ реализован је уз подршку Европске уније, заједно са Владом Савезне Републике Немачке у оквиру пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам“, а спровела га је Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,872ПратилацаЛајкуј
4,482ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб