Представници ГрО СНС-а Зајечар разговарали са мештанима Велике Јасикове, Салаша и Метриша

ГрО СНС Зајечар: Предизборне трибине у Великој Јасикови, Салашу и Метришу

Представници ГрО СНС-а Зајечар разговарали су са мештанима Велике Јасикове, Салаша и Метриша.

Члан Председништва Српске напредне странке Бошко Ничић прво је одржао трибину у Великој Јасикови, на којој је било речи о асфалтирању, изградњи заједничког колектора за пречишћавање отпадних вода Салаш-Велика Јасикова, као и о изградњи канализационе мреже.

„Један од приоритета је изградња колектора Велика Јасикова-Салаш, јер 39 села нису прикључена на градски колектор. Такође, биће сређена и канализациона мрежа, а циљ нам је да до 2025. све улице у свим зајечарским селима буду асфалтиране“, казао је Ничић.

Ничић је у Салашу подсетио да овом селу треба вратити „стари сјај“, јер је Салаш некада био пример просперитета и да тако треба да буде и у наредним годинама.

„Нажалост, неке неуспешне приватизације успроиле су развој Салаша. Салаш треба и у наредном периоду да настави да се развија и да врати ‘стари сјај’. Овде ће бити асфалтиране улице, које нису уређене у протеклом периоду, али прво треба да завршимо канализациону мрежу и прикључити Салаш на тај заједнички колектор. Такође, подсетићу све пољопривредне произвођаче да не брину више за нафтне деривате, јер ће им за који дан бити омогућено да точе гориво и ван резервоара намењено за пољопривредне машине“, додао је Ничић.

У Метришу, Бошко Ничић је рекао да ће бити уређен пут од главног пута ка селу и да ће и у овом селу бити изграђена канализациона мрежа, као и прикључак на колектор.

„Поред тога што пут треба да се среди, мислим да треба да се уради и јавна расвета од главног пута ка селу, као што смо то урадили и у неким другим селима. Такође, морамо да обновимо и цркву у селу, али то морају мештани да покрену иницијативу. Што се тиче асфалтирања, од ове године решили смо да кренемо од мањих села, јер смо прошле године уређивали путеве у већим селима“, нагласио је Ничић.

У разговору са житељима Велике Јасикове, Салаша и Метриша поменуто је и запослење које ће бити омогућено у фабрици „Аптив“, а која ће изградити и веће постројење, него што је првобитно било планирано. Такође, Ничић је рекао становницима ових села да немају разлога за бригу што се тиче нафтних деривата и хране, јер је Република Србија обезбедила довољно робне резерве како грађани ове земље не би осетили кризу. Разговарало се и о реконструкцији Здравственог центра у Зајечару, али и о стабилизацији локалног буџета.

На трибинама су присуствовали и кандидаткиња за народног посланика у републичком парламенту Драгана Бранковић Минчић, као и руководство ГрО СНС Зајечар.