Пред нама сунчан дан, након тога следи опет промена времена

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији претежно сунчано време. На истоку и југоистоку земље се од поднева очекују наоблачење и краткотрајна киша или пљусак. Дуваће слаб до умерен југоисточни ветар који ће бити повремено јак на југу Баната. Јутарња температура од 6 до 12, а највиша од 20 до 25 степени.

У Зајечару сунчано и ведро. Минимална температура 8, максимална дневна до 22 степена. Ветар умерен, источни. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 8, највиша око 25 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Наставак повољних биометеоролошких прилика за већину хронично оболелих и осетљивих особа.

Извесна опрезност се саветује срчаним болесницима.

Препоручује се опрез у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Магла и ниска облачност у јутарњим и вечерњим сатима додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су углавном суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима и на теретним терминалима нема дужих задржавања.