После магловитог јутра, ведро и сунчано

У Србији ће после магловитог јутра данас бити сунчано и мало топлије време. Ветар слаб и умерен северозападни. Најнижа температура -4 до 3, највиша од 7 до 13 степени.

У Зајечару ведро и сунчано. Минимална температура -3, максимална дневна око 10 степени. Дуваће умерен ветар, северозападног правца. Сутра сунчано и мало топлије. Најнижа температура -1, највиша до 14 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике изазваће уобичајене тегобе код већине хронично оболелих.

Опрез се саветује астматичарима, срчаним и психичким болесницима.

Раздражљивост и нерасположење су могуће метеоропатске реакције.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује добра проходност путева и лакши услови за вожњу. Понегде опрез је потребан и због клизавих коловоза и поледице нарочито на мостовима, надвожњацима и преко планинских превоја.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду 240 минута; на Хоргошу, Келебији и Батровцима 180 минута; на Бездану 120 минута.