Полагањем венаца обележене 83 године када је донета одлука у „Виноградарској кућици“ у Зајечару о дизању устанка у Тимочкој Крајини

Полагањем венаца обележене 83 године када је донета одлука у "Виноградарској кућици" у Зајечару о дизању устанка у Тимочкој Крајини

Полагањем венаца обележене су 83 године од саветовања Окружног комитета КПЈ за Тимочку Крајину које је одржано у „Виноградарској кућици“ породице Васиљевић на Белом Брегу.

Тај дан се свечано обележава као датум када је донета одлука о дизању устанка у Тимочкој Крајини и формирању Бољевачког, Тимочко-Заглавског и Крајинског партизанског одреда.

Тим поводом Градски одбор Савеза удружења бораца Народноослободилачких ратова СУБНОР Зајечар организовао је свечаност. Окупљане званице и гости код „Виноградарске кућице“ на Белом Брегу у Зајечару, положиле су цвећа и венце на спомен-плочу.

Венце су положиле делегације Града Зајечара, Тимочке бригаде војске Србије у Зајечару, СУБНОР-а Зајечара, Бољевца, Књажевца, Сокобање, Неготина, Бора, Удружења војних пензионера Зајечар, Резервних војних старешина, Ратних војних инвалида, Синдиката војске Србије и Независног синдиката полиције КЦ Зајечар.