ВестиПочеле пробе на сцени представе „Петра” у зајечарском театру

Почеле пробе на сцени представе „Петра” у зајечарском театру

Проба представе „Петра” — НПТК „Зоран Радмиловић” у Зајечару

У зајечарском театру су почеле пробе на сцени представе „Петра” Ричарда Лорца, у адаптацији и режији Ирфана Менсура.

Према речима редитеља ово је породична прича са свим ситуацијама које прате готово сваку породицу. У питању је однос мајке и ћерки, жеља да се оде, незнање да ли да се оде или остане, покушај да се нађе нека нада негде далеко.То је општа прича о покушају младих људи да пронађу нешто боље, нешто срећније, негде далеко. Питање је да ли ће успети, да ли је све тамо тако ружичасто и да ли ће имати снаге и колико да тако нешто ураде.

Проба представе „Петра” — НПТК „Зоран Радмиловић” у Зајечару

Драматург представе је Владимир Ђурђевић, аутор музике је Александар Сања Илић, сценографију потписује Мирко Стокић, а за костим су задужене Мирјана Станојевић и Горица Илић. Дизајнери светла и тона су Драган Марковић и Давид Недељковић. Суфлер инспицијент је Сања Митић Јеленковић, а организатор Мирослав Каменковић. Улоге су поверене: Тањи Бошковић, Наташи Петровић, Лани Караклајић и Викторији Арсић.

Овом представом биће отворен позоришни фестивал 28. „Дани Зорана Радмиловића”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,520ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб