Отворена традиционална манифестација „Борско културно лето”

Отворена традиционална манифестација „Борско културно лето”
Фото: Центар за културу града Бора

Уз звуке трубе, синоћ је отворена традиционална манифестација „Борско културно лето”. Прилику да се први представе и на највеселији начин окупе публику на платоу Дома културе имао је Борски трубачки оркестар, прва труба источне Србије и учесници завршне смотре у Гучи.

Трубачки оркестри су познати по својој енергичној музици и традиционалним звуцима који привлаче људе и подижу атмосферу, управо је тако и синоћ било. „Борско културно лето” обећава програм који ће одушевити све посетиоце. Током лета наши најмлађи суграђани уживаће у сјајним дечјим представама реномираних позоришних кућа. Седам дечјих представа је на програму „Борског културног лета” уторком и четвртком од 19:00 часова. Шаренило ношњи различитих култура испуниће улице нашег града на међународном фестивалу фолкора „Златно коло”, на коме ће се представити извођачки ансамбли Мексика, Бугарске, Молдавије и Турске.

За све оне којима је у фокусу традиција и игре, два посебна догађаја се налазе на програму „Борског културног лета”. На традиционалној манифестацији „Брестовачка Бања” у културно-уметничком делу програма представиће се учесници фестивала „Златно коло”, тако да топло препоручујемо свима који пропусте њихов наступ 18. августа на платоу Дома културе, да уживају са нама у Брестовачкој Бањи. У вечерњем делу програма, Брестовачка Бања постаће место љубави и севдаха, јер нас очекује наступ босанске популарне групе Диванхана. „Сабор игре у Слатини” одржаће се 29. августа.

На платоу Дома културе наступиће и културно-уметничко друштво „Ново Селиште”, „Удружење пензионера града Бора”, као и полазници етно радионице и школе фруле Установе „Центар за културу града Бора”.

Ови млади уметници су нас у претходном периоду изненадили сјајним резултатима како на републичким тако и на међународном такмичењу. Не пропустите прилику да уживате у њиховом таленту и сјајним извођењима традиционалних нумера, у четвртак. 3. августа 2023. године на платоу Дома културе, са почетком у 19:00 часова.