Тимочка КрајинаЗајечарОрганизована манифестација 10. „Ивањдански сабор” у Рготини

Организована манифестација 10. „Ивањдански сабор” у Рготини

Организована манифестација 10. „Ивањдански сабор” у Рготини

У оквиру „Зајечарског културног лета”, у препуној порти Храма Успенија Пресвете Богородице у Рготини код Зајечара, синоћ је успешно организована манифестација традиционалног народног стваралаштва 10. „Ивањдански сабор”.

Након дефилеа и заједничког кола приређен је садржајан културно-уметнички програм.

Учествовала су културно-уметничка друштва из Рготине, Гамзиграда, Вражогрнца, Халова, Великог Извора, Дубочана и Грлишта, као и здравичар Власта Бачиловић из Кривеља код Бора.

Организован је избор „Најлепшег Ивањданског венчића“, који симболизује Ивањдан, празник рођења Светог Јована Крститеља, претече и пророка.

„Ивањдански сабор” отворила је Биљана Глишић, помоћник директора Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”. Ова установа је организатор смотре, у сарадњи са КУД-ом „Зоран Гајић” из Рготине и ОШ „Јеремија Илић Јегор” из овог места, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб