ВестиОдржано Регионално такмичење у програмирању робота у Зајечару

Одржано Регионално такмичење у програмирању робота у Зајечару

VI Регионално такмичење ученика машинских школа у програмирању робота „Актив Исток”
Фото: Техничка школа Зајечар

У зајечарској Техничкој школи одржано је шесто Регионално такмичење ученика машинских школа у програмирању робота „Актив Исток”, на коме је учествовало 11 екипа са 22 такмичара. Прво место освојила је екипа Техничке школе Владичин Хан „Cyber Storm”, друго место припало је зајечарском тиму Техничке школе „ZaLego”, док је треће место заузела екипа Техничке школе из Владичиног Хана „Ultra Lego”.

На такмичењу је учествовало 11 екипа из Смедеревске Паланке, Kрагујевца, Kрушевца, Врања, Владичиног Хана и Зајечара. Организатори такмичења су Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Заједница машинских школа Србије и Техничка школа из Зајечара.

Екипе од по два такмичара су се надметале у решавању три постављена задатка, програмирањем ЛЕГО робота. Први задатак је било исцртавање одређеног геометријског облика, други кретање по лавиринту, а трећи скупљање коцки по полигону.

VI Регионално такмичење ученика машинских школа у програмирању робота „Актив Исток”
Фото: Техничка школа Зајечар

Алекса Рајковић и Павле Ивковић освојили су 2. место на VI регионалном такмичењу у програмирању робота и остварили су пласман на Републичко такмичење које ће бити одржано у Београду.

Ментор ученицима је био Владислав Јеленковић, наставник машинске групе предмета.

VI Регионално такмичење ученика машинских школа у програмирању робота „Актив Исток”
Фото: Техничка школа Зајечар

Велике су шансе да и друге две екипе зајечарске Техничке школе (Никола Ристић и Петар Љубинковић са наставником-ментором Драганом Панићем и Софија Павловић и Марко Миленковић са наставником-ментором Драганом Манојловићем) које су учествовале на такмичењу остваре пласман на Републичко такмичење на основу броја бодова.

Ученицима и наставницима честитамо на постигнутом резултату и представљању школе и желимо пуно успеха на Републичком такмичењу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,484ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб