ВестиОдржана 37. седница Скупштине града Зајечара

Одржана 37. седница Скупштине града Зајечара

37. седница Скупштине града Зајечара

У Дому културе, у зајечарском насељу Котлујевац, одржана је 37. седница Скупштине града Зајечара. Између осталог, одборници су усвојили Одлуку о начину плаћања накнаде за коришћење јавних површина на територији града Зајечара за мај и јун 2020. године. Угоститељи који имају летње баште на јавним површинама овом одлуком ослобађају се накнада за мај месец ове године, а накнада ће за јун бити 50% нижа.

Др Ненад Ристовић, шеф одборничке групе „Победа ЗА наш град – Др Ненад Ристовић”, рекао је то није довољна помоћ за привреду.

Др Ненад Ристовић — шеф одборничке групе „Победа ЗА наш град – Др Ненад Ристовић”

„Било је више него довољно времена да се сагледа реална ситуација у привреди. За три месеца се могла направити детаљна анализа ситуације у туризму, производним делатностима, транспорту. У другим градовима су давали чак и до краја периода закупа, а то је до краја октобра месеца. Сматрам да ово није довољно за нашу привреду”, казао је Ристовић.

Такође, усвојен је Предлог решења о усвајању Годишњег ликвидационог извештаја Јавног предузећа „Дирекција за изградњу” Зајечар, у ликвидацији. Радисав Станчуловић разрешен је дужности ликвидационог управника овог предузећа, а на ову функцију именован је Иван Ристић из Зајечара.

37. седница Скупштине града Зајечара

Одборници зајечарског парламента изменили су и допунили одлуку о оснивању Јавног комуналног предузећа „Зајечарпаркинг”. Пословно име овог предузећа мења се и гласи: Јавно комунално предузеће „Паркирање, пројектовање и надзор” Зајечар”. Јавно комунално предузеће „Паркирање, пројектовање и надзор” Зајечар, обављаће и друге делатности, као што су: изградња путева и ауто-путева, изградња зграда, цевовода, рушење објеката, постављање водоводних, канализационих, грејних и климатизационих система, архитектонска делатност, инжењерске делатности и техничко саветовање, као и услужне делатности у копненом саобраћају. Дужности директора овог предузећа разрешен је дипломирани инжињер пољопривреде из Зајечара Ненад Василијевић, а за вршиоца дужности именована је Тања Рангелов, дипломирани правник из Зајечара.

На седници је усвојен и Предлог одлуке о утврђивању економске цене услуга које пружа Центар за социјални рад „Зајечар” за 2020. годину. Такође, усвојено је и Решење о усвајању Годишњег извештаја о раду Центра за социјални рад „Зајечар” за 2019. годину. Одборници су усвојили и Решење о усвајању Финансијског извештаја Центра за социјални рад „Зајечар” за 2019. годину. Чланови зајечарског парламента дали су сагласност и на План и Програм рада Центра за социјални рад „Зајечар” за 2020. годину, а усвојен је и Финансијски план за ову годину.

37. седница Скупштине града Зајечара

Усвојен је и Предлог Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2020. годину, као и Предлог Решења о преносу права коришћења на сеоским водоводима.

Одборници су дали сагласност и на Предлог Решења о давању сагласности на измене и допуне Статута Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање”. Усвојена је и прва измена Програма пословања овог предузећа за ову годину. Такође, усвојен је и Предлог решења о давању сагласности Јавно комунално стамбеном предузећу „Зајечар” за ценовник услуга трећим лицима, а дата је сагласност и на ценовник неенергетских услуга овог предузећа.

37. седница Скупштине града Зајечара

Усвојен је Извештај о раду Народног музеја „Зајечар” за 2019. годину, као и Финансијски извештај зајечарског Музеја за претходну годину.

Маја Живић — Директорка Народног музеја „Зајечар”

Такође, одборници су дали сагласност на План рада Народног музеја „Зајечар” за 2020. годину, као и на Финансијски план за ову годину.

Бора Димитријевић — Бивши директор Народног музеја „Зајечар”

На седници је усвојен и Предлог решења о усвајању Извештаја о раду Матичне библиотеке „Светозар Марковић” у Зајечару, за 2019. годину, а усвојен је и Финансијски извештај зајечарске библиотеке за 2019. годину. Усвојен је и Предлог Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Економско-трговинске школе у Зајечару.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб